Γερμανία: Αύξηση αμυντικών δαπανών με δυσκολία

 

 

Μικρή αύξηση δόθηκε στον Γερμαντικό αμυντικό προϋπολογισμό στο τελευταίο προσχέδιό του, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις από την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Τα 650 εκ. Ευρώ που θα δοθούν ως επιπλέον ποσό, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεβάσουν τις αμυντικές δαπάνες έστω πάνω από το 1,5% του ΑΕΠ. Έτσι, σε καμία περίπτωση η Γερμανία δεν θα καταφέρει να φτάσει το 2% του ΑΕΠ που θέλει το ΝΑΤΟ για τον τομέα της Άμυνας μέχρι το 2024.

Τα χρήματα που δαπανώνται για την Άμυνα είναι πολύ λίγα για τις ανάγκες, ακόμα και τις περιορισμένες, ενώ η αύξηση θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα απορροφηθεί όχι από προγράμματα προμηθειών και συντήρησης, αλλά από τις αυξήσεις στον αριθμό του προσωπικού.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας Handelsblatt, τα κονδύλια για προμήθειες θα μειωθούν από 8 δισ. το 2019 σε 4,3 δισ. το 2023.

Τα μειωμένα κονδύλια είναι αποτέλεσμα της λιτότητας και των περικοπών που εφαρμόζει το γερμανικό κράτος, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα πλεονάσματα, σε μια περίοδο οικονομικής σύγκρουσης.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: