
(Φωτ.: Γερμανική Αεροπορία)
Σε κατάσταση παρακμής βρίσκεται η Γερμανική Αεροπορία, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού της, και δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν δοθούν επειγόντως κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό της.
Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν από τον Αντιπτέραρχο Ίνγκο Γκέρχαρτζ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από ένα μήνα. «H Λουφτβάφε είναι σε χαμηλό επίπεδο» τόνισε ο Αρχηγός ενώπιον 200 στελεχών της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα τους Reuters, έπειτα από περιοδεία σε αεροπορικές βάσεις, ο Α/ΓΕΑ διαπίστωσε ότι τα αεροσκάφη είναι καθηλωμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών ή δεν βρίσκονται καν στις βάσεις τους γιατί είναι στα εργοστάσια για συντήρηση. Για τα Eurofighter ανέφερε πως η επιθεώρηση που γίνεται κάθε 400 ώρες διαρκεί διπλάσιο χρόνο, φτάνοντας τους 14 μήνες.
Σύμφωνα και με αναφορά του Υπουργείου Άμυνας τον περασμένο Φεβρουάριο, από τα 128 Eurofighter, μόνο τα 39 ήταν διαθέσιμα για εκπαίδευση και επιχειρησιακό έργο. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με τα Tornado, αφού από τα 93 μόνο τα 26 πετούσαν.
Τα αποτελέσματα της σκληρής οικονομικής πολιτικής είναι εμφανή στην Γερμανική Άμυνα, δημιουργώντας πλεονάσματα εις βάρος της υπόλοιπης Ευρώπης, αφήνοντας την προστασία της σε χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία και φυσικά οι ΗΠΑ.