ΗΠΑ: Έρευνες για νέο κράνος

 

Πρόπλασμα του του νέου κράνους τεχνολογίας UHMWPE που αναπτύσσει το ερευνητικό κέντρο Nattick Soldier του Αμερικανικού Στρατού. (Φωτ.: Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ)

 

Στη διενέργεια έρευνας για την ανάπτυξη νέου κράνους έχει προχωρήσει ο Αμερικανικός Στρατός, προκειμένου να αυξήσει την προστασία των στρατιωτών.

Τα κράνη που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα ήταν κατασκευασμένα από ίνες παρα-αραμίδης. Τα νέα μοντέλα που αναπτύσσουν θα κατασκευάζονται από πολυαιθυλένιο πολύ υψηλού μοριακού βάρους (UHMWPE – Ultra-High Molecular Weight Polyethylene).

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα υλικά, που ανήκουν στην ίδια κλάση υλικών, όπως δήλωσαν οι επιστήμονες, είναι στην επεξεργασία τουUHMWPE, το οποίο μπορεί να γίνει ισχυρότερο σε σχέση με το παρελθόν. Αυτή η διαφορά στη μέθοδο επεξεργασίας μπορεί να αποδώσει σύντομα ένα κράνος με πολύ χαμηλότερο βάρος και μεγαλύτερη αντοχή.

Και το «μάθημα» της ημέρας. Όπως ανέφεραν τα στελέχη του Πενταγώνου, το ερευνητικό κέντρο του Στρατού δεν θα κατασκευάσει τα κράνη. Αναπτύσσει την τεχνολογία για να κατασκευαστούν από τις βιομηχανίες.

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: