ΗΠΑ: Προστασία για τις ΤΘ και ΜΚ ταξιαρχίες

 

Άρμα GDLS M1 Abrams φέρει το σύστημα ενεργού προστασίας Rafael Trophy κατά τη διάρκεια δοκιμών. (Φωτ.: Αμερικανικός Στρατός)

 

Ενεργή προστασία για τις τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες ταξιαρχίες επιθυμεί ο Αμερικανικός Στρατός. Σε πρόσφατη ακρόασή του ενώπιον της Γερουσίας, ο Α/ΓΕΣ Στρατηγού Μαρκ Μίλλυ δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει όταν οι αμερικανικές εταιρείες θα είναι σε θέση να παράξουν μαζικά τέτοιου είδους συστήματα.

Όπως διευκρινίστηκε από τον Α/ΓΕΣ, οι μόνες χώρες που παράγουν τέτοια συστήματα είναι η Ρωσία…, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ. Ωστόσο, οι αμερικανικές εταιρείες δεν είναι ακόμα σε φάση πλήρους ρυθμού παραγωγής.

Για φέτος και του χρόνου υπάρχει πρόγραμμα προμήθειας του ισραηλινού συστήματος Rafael Trophy APS για τα άρματα GDLS M1 Abrams τεσσάρων ταξιαρχιών, αφήνοντας έξω τα ΤΟΜΑ BAE Systems Bradley M2. Για χρήση από τα τελευταία, εκτελούνται δοκιμές ενός ακόμα ισραηλινού συστήματος, του General Dynamics-IMI Iron Fist Light.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων ενεργού προστασίας στα ΤΟΜΑ μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Αντίστοιχο πρόγραμμα υπάρχει και για τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα GDLS Stryker, που ίσως επεκταθεί και σε άλλα ελαφρύτερα οχήματα. Το σύστημα που δοκιμάζεται επί τωνStrykerείναι το αμερικανικόArtis Iron Curtain.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: