Αυστρία: Παρουσίαση των νέων τ/θ οχημάτων

 

 

(Φωτ.: Αυστριακό Υπουργείο Άμυνας)

 

 

Τελετή παρουσίασης των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων του έκανε το Υπουργείο Άμυνας και ο Στρατός της Αυστρίας. Συνολικά αποκτήθηκαν 106 οχήματα, έναντι 256 εκ. Ευρώ.

Ειδικότερα, αποκτήθηκαν 32 οχήματα BAE Systems BvS10 AUT έναντι 85 εκ. Ευρώ, τα οποία θα παραδοθούν στις ορεινές μονάδες πεζικού και στο 2ο Τάγμα Μηχανικού. Τα συγκεκριμένα οχήματα αποκτήθηκαν με επιπλέον αντιναρκική και προστασία ΡΒΧΠ, σύστημα πλευστότητας, προωθητή χιονιού, καθώς και 16 τρέιλερ.

Επίσης, θα φέρουν τηλεχειριζόμενο πυργίσκο οπλισμού στην οροφή, σύστημαC4I, ηλεκτροπτικά για οπτική κάλυψη στις 360 μοίρες. Τέλος, αποκτήθηκαν και δύο συλλογές για μετατροπή οχήματος σε διοικητικό ή σε ασθενοφόρο.

Ακόμη αγοράστηκαν 40 οχήματα KNDS Dingo 2 Α3, έναντι 64 εκ. Ευρώ, τα οποία θα συμπληρώσουν 18 που είχαν παραγγελθεί το 2017. Από το σύνολο των 58 οχημάτων, 46 θα είναι σε έκδοση αναγνώρισης και 12 σε έκδοση τεχνικής υποστήριξης.

Τα Dingo 2 θα διαθέτουν τηλεχειριζόμενο πυργίσκο οπλισμού WS-4 Panther, με βαρύ πολυβόλο 12,7 χλστ., έξι εκτοξευτές καπνογόνων Wegmann 76χλστ, αποστασιόμετρο λέιζερ και θερμικό ηλεκτροπτικό.

Τέλος, αποκτήθηκαν 34 Steyr-Daimler Pandur EVO, με κόστος 80 εκ. Ευρώ. Η νέα έκδοση των οχημάτων θα έχει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, ικανό να χωρέσει 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του οδηγού, του αρχηγού πληρώματος και του πυροβολητή.

Ακόμη, θα διαθέτουν ενισχυμένη αντιναρκική προστασία, ενσωματωμένο σύστημα ΡΒΧ πολέμου, ισχυρότερα ηλεκτρονικά συστήματα, νέο κινητήρα Cummins ISL 355 kW, κύκλωμα καμερών για ορατότητα εκτός του σκάφους σε ακτίνα 360 μοιρών και σύστημα εξουδετέρωσης πυρκαϊάς.

Το σύστημα Διοίκησης κι Ελέγχου θα αποτελείται από νέες υπολογιστές-σταθμούς ελέγχου τακτικής κατάστασης, δύο ασυρμάτους CONRAD RT-9101A, έναν Tadiran PNR-500ATκαι εσωτερικό σύστημα συνομιλίας Cobham VIC-3 ROVIS. Επανασχεδιασμένες είναι επίσης και οι θυρίδες, όπως και η συνολική διαρύθμιση του οχήματος ώστε να μπορεί να δεχθεί νέο εξοπλισμό βάρους μέχρι 1,5 τόν.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: