“Βυθίζεται” η ThyssenKrupp Marine Systems (;)

 

 

Θα σώσει άραγε η Άνγκελα Μέρκελ μία από τις σημαντικότερες γερμανικές εταιρείες στον τομέα των ναυπηγήσεων, σε αντίθεση με τα όσα έχει πράξει στο παρελθόν και τα όσα έχει συστήσει με εμφατικό τρόπο σε άλλους Ευρωπαίους εταίρους, ή θα συνεχίσει την τιμωρία της εταιρείας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ο όμιλος ThyssenKrupp σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε κλείσιμο των δραστηριοτήτων ναυπήγησης. Η εφημερίδα επικαλείται πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στη λήψη αποφάσεων της εταιρείας.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η ThyssenKrupp συζητά το ζήτημα με ανταγωνιστές της, προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση εάν θα προχωρήσει σε πλήρες κλείσιμο του τομέα ναυπηγήσεων ή απλά σε κατάργηση των ναυπηγήσεων σκαφών επιφανείας. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια εμπορική συμφωνία, τότε φαίνεται ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πλήρες κλείσιμο των ναυπηγικών δραστηριοτήτων.

Σε κλήσεις που έγιναν προς την εταιρεία, οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν φήμες, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Το πρόβλημα για την ThyssenKrupp ξεκίνησε όταν πριν από λίγους μήνες έχασε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα. Εκείνο της ναυπήγησης των φρεγατών MKS 180. Ο όμιλος δεν δημοσιεύει πλέον οικονομικά στοιχεία για την ThyssenKrupp Marine Systems, οι παραγγελίες της οποίας μειώθηκαν δραστικά στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: