Σλοβακία: Παραλαβή αναβαθμισμένων ΒΜΡ-2

 

 

(Φωτ.: Σλοβακικό Υπουργείο Άμυνας)

 

Ο Σλοβακικός Στρατός παρέλαβε τα πρώτα 21 από τα 25 συνολικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ΒΜΡ-2, που αναβαθμίζονται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Το πρόγραμμα αναβάθμισης εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό εκσυγχρονισμού των ικανοτήτων των Σλοβακικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρά τον μικρό τους προϋπολογισμό, που κυμαίνεται κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, και το μικρό τους μέγεθος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας προσπαθούν να αναπτύξουν δυνατότητες υψηλής αξίας, που θα είναι χρήσιμες όχι μόνο για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

Τα οχήματα είναι δύο εκδόσεων. Η μία είναι ΤΟΜΑ για τις μηχανοκίνητες μονάδες και η δεύτερη ISTAR για τις μονάδες αναγνωρίσεως.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι όλοι οι στρατοί που εκσυγχρονίζουν τις δυνατότητές τους, δίνουν έμφαση στον τομέα ISTAR(Intelligence, Surveillance, Tracking, Acquisition, Reconnaissance), σε αντίθεση με τον ΕΣ που βρίσκεται πολύ μακριά με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Όντας μακριά από τις σύγχρονες εξελίξεις, η έμφαση που δινόταν επί δεκαετίες ήταν στα μέσα πυρών. Η έλευση των OH-58 Kiowa δεν θα πρέπει να θεωρείται σε καμία περίπτωησ ότι λύνει το πρόβλημα.

 

(Φωτ.: Σλοβακικό Υπουργείο Άμυνας)

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: