Νέο ΤΟΜΑ BMP από την Ουκρανία

 

 

 

Ο φορέας αμυντικών βιομηχανιών της Ουκρανίας, η Ukroboronprom, ανακοίνωσε ότι εργάζεται επάνω σε ένα νέο σχέδιο της σειρά ΤΟΜΑ ΒΜΡ. Το τεθωρακισμένο όχημα που θα ονομάζεται ΒΜΡ-Uθα αντικαταστήσει σταδιακά τα ΒΜΡ-1 και ΒΜΡ-2.

Έχοντας σπονδυλωτή σχεδίαση, το όχημα θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη οικογένειας οχημάτων, στην οποία θα περιλαμβάνεται όχημα διοίκησης, αναγνώρισης, νοσοκομειακό και περισυλλογής.

ΤοBMP-Uπου αναμένεται να παρουσιαστεί και να δοκιμαστεί για πρώτη φορά το 2019, θα μπορεί να μεταφέρει τρία άτομα πλήρωμα και ομάδα μάχης επτά ατόμων. Αναφέρθηκε ότι, η θωράκισή του θα είναι πάνω από το 10% καλύτερη του BTR-4. Επίσης, ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος μπροστά για καλύτερη προστασία του πληρώματος…

Ο ουκρανικός φορέας ανέφερε ακόμα πως ο κινητήρας θα είναι 735 ίππων, με αυτόματη μετάδοση. Το βάρος θα κυμανθεί μεταξύ 25 και 27 τόννων, με αναλογία ισχύος/βάρους 27-29 ίππων/τόννο. Ο οπλισμός του θα αποτελείται από ένα πυροβόλο 30 χλστ., αυτόματο πολυβομβιδοβόλο, πολυβόλο και αντιαρματικό πύραυλο Barrier.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: