Ολλανδία: Προς προμήθεια κινητού εξομοιωτή εκπαίδευσης

 

Φωτ.: Ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας

 

Στην ανάγκη προμήθειας ενός νέου εξοιμοιωτή εκπαίδευσης αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες η Γραμματέας του Ολλανδικού Υπουργείου Άμυνας, Μπάρμπαρα Βίσσερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της προς το Κοινοβούλιο.

Αιτία είναι η ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του υπάρχοντος συστήματος το 2030, μιας και είχε αποκτηθεί το 2003, με προφανώς διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που επιβάλλουν οι σημερινές ανάγκες.

Προκειμένου να είναι ευέλικτο και να επιτύχει εξοικονόμηση χρημάτων, το Ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας είχε προμηθευτεί και σχεδιάζει να προμηθευτεί μελλοντικά, κινητό εξομοιωτή. Τοποθετημένος επάνω σε όχημα, θα μπορεί να πηγαίνει σε διαφορετικές μονάδες και να συμπληρώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους.

Οι γενικές προδιαγραφές απαιτούν ένα σύστημα εξομοίωσης το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, με αυτάρκεια σε ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και δυνατότητα συνεργασίας με τις στρατιωτικές δυνάμεις άλλων κρατών. Η προμήθεια σχεδιάζεται να υλοποιηθεί την περίοδο 2018-2021.

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: