Ολλανδία: Νέος ατομικός εξοπλισμός στρατιωτών

 

Φωτ.: Ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας

 

 

Στην αναβάθμιση του ατομικού εξοπλισμού των στρατιωτών της προχωράει η Ολλανδία. Σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τις αδυναμίες των υπαρχόντων τμημάτων του εξοπλισμού και να αυξήσει την επιβιωσιμότητα του πολυτιμότερου παράγοντα.

Ο υπάρχων εξοπλισμός αποτελείται από το γιλέκο μάχης, τις θήκες του, το σακίδιο και το σύστημα ενυδάτωσης, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 2005. Κατά την προμήθειά του δεν υπήρξε αντίστοιχη εισαγωγή γιλέκων με αλεξίσφαιρες ή αλεξίθραυσμες πλάκες. Αυτό που επιθυμεί η στρατιωτική ηγεσία είναι να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τους μαχητές.

Το κενό που υπάρχει τώρα και αφορά τις μονάδες που αναπτύσσονται σε αποστολές, καλύπτεται από εσωτερικό δανεισμό υλικών ή ανεξάρτητες παραγγελίες. Υπολογίζεται ότι το νέο πρόγραμμα προμήθειας θα αφορά 25.000 συλλογές, με 10.000 μονάδες βαλλιστικής προστασίας. Το κόστος του υπολογίζεται μεταξύ 25 και 100 εκ. Ευρώ. Η δε φάση υλοποίησης θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Εύλογα δημιουργούνται απορίες τι εννοούν οι ελληνικές ηγεσίες όταν εδώ και δεκαετίες δηλώνουν ότι ο άνθρωπος είναι το πολυτιμότερο οπλικό σύστημα.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: