Ιταλία: Μεγάλη δυναμική στην εποχή των ΜΕΑ

 

(Φωτ.: ENAV)

 

Η Leonardoανακοίνωσε την επιλογή της από την ιταλική εταιρεία ENAV, η οποία είναι η διαχειρίστρια εναέριας κυκλοφορίας στην Ιταλία, ως βιομηχανικού εταίρου για την ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας μη επανδρωμένων αεροχημάτων. Στην κοινοπραξία θα συμμετέχουν ως υπεργολάβοι οιTelespazio (κοινοπραξία της Leonardo και τηςThales) και IDS (Ingegneria Dei Sistemi).

Στη μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας η ENAV θα συμμετέχει με ποσοστό 60% και το υπόλοιπο 40% θα κατέχεται από τις υπόλοιπες εταιρείες της κοινοπραξίας.

Το σύστημα της Leonardo θα ενσωματώνει πλειάδα τεχνολογιών προκειμένου να είναι εφικτη η ασφαλής διαχείριση των ΜΕΑ εντός του πολιτικού εναέριου χώρου, η εξ αποστάσεως συνεργασία μεταξύ των αεροχημάτων, η προ πτήσεως σχεδίασης, η εν πτήσει επιτήρηση των αεροχημάτων, η καταγραφή των δεδομένων της πτήσης και η διαχείριση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το γεγονός είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς θέτει την Ιταλία στους πρωτοπόρους της αγοράς ΜΕΑ. Είναι σημείο καμπής για την παγκόσμια αγορά. Αυτό γιατί αναμένεται να υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη (άλλος ένας εμπορικός και τεχνολογικός τομέας που η Ελλάδα θα είναι κατά βάση ανύπαρκτη), άρα ανάγκη για ασφαλείς πτήσης και ολοκλήρωση των ΜΕΑ εντός πολιτικά ελεγχόμενων χώρων.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: