ΗΑΕ: Στοιχεία για την αναβάθμιση των Mirage 2000-9

 

Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των ΗΑΕ σε πρόσφατη άσκηση Red Flag. (Φωτ.: Αμερικανική Αεροπορία)

 

Στοιχεία για τη φύση του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών Dassault Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την εταιρεία ανάλυσης αγοράς Forecast International.

Σύμφωνα με τις αναφορές της, τα εμιρατιανά Mirage 2000-9 θα αναβαθμιστούν με έμφαση στις αποστολές κρούσης.

Ειδικότερα, η κυριότερη αλλαγή θα επέλθει με την ολοκλήρωση του ραντάρ RDY-3. Αν και είναι προηγούμενης γενιάς (όχι ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης), εντούτοις θεωρείται ικανότατο στις αποστολές αέρος-αέρος και κυρίως στις αποστολές αέρος-εδάφους. Σε αυτό συμβάλλει η ικανότητα υψηλής ευκρίνειας συνθετική απεικόνιση, με κατάδειξη κινούμενων στόχων εδάφους και η δυνατότητα υποβοήθησης αποφυγής του αναγλύφου.

Άλλωστε, τα ΗΑΕ ήδη χρησιμοποιούν τα Mirage 2000-9 σε αποστολές κρούσης με την χρήση των Scalp / Black Shaheen και των όπλων stand-off Τariq της Denel – Tawazun.

Επιπλέον του ραντάρ, τα εμιρατιανά μαχητικά θα εφοδιαστούν με ατρακτίδια Talios της Thales, αν και δεν έγινε γνωστή η αναλογία ατρακτιδίων/μαχητικών.

Εκτός των παραπάνω, τα μαχητικά θα λάβουν αναβαθμίσεις στον υπολογιστή αποστολής, στο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, στις τηλεπικοινωνίες, στο σύστημα ναυτιλίας, στο IFF, στι οθόνες του πιλοτηρίου κι επιπλέον θα αποκτήσουν δυνατότητα απεικόνισης επί της κάσκας.

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: