Νέος τηλεχειριζόμενος πυργίσκος από την Aselsan

 

(Φωτ.: Aselsan)

 

Ένα νέο τηλεχειριζόμενο πυργίσκο παρουσίασε προσφάτως η τουρκική εταιρεία Aselsan κατά τη διάρκεια της έκθεσης Defence & Security 2017 στην Μπανγκόγκ της Ταϋλάνδης.

Πρόκειται για τον σταθεροποιούμενο πυργίσκο SARP-M134 (SARP: Stabilised Advanced Remote-weapon Platform), με πολυβόλο General Electric M134 Minigun.

Ο πυργίσκος είναι εφοδιασμένος με κάμερα ημέρας, θερμική και αποστασιόμετρο λέιζερ. Έχει αυτοματοποιημένες δυνατότητες εντοπισμού και εγκλωβισμού στόχου, καθώς μπορεί ολοκληρωθεί επί συστήματος μάχης. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Aselsan Malaysia (θυγατρική της Aselsan στην ασιατική χώρα), ο πυργίσκος σε μελλοντική φάση ίσως λάβει και δυνατότητα βολής όπλου λέιζερ.

Η τελευταία δυνατότητα αφορά τη νέα αγορά που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, αυτής των όπλων αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

Η ίδρυση της θυγατρικής της Aselsan στην Ταϋλάνδη έγινε καθότι υπάρχουν σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες για τα προϊόντα της. Μέχρι στιγμής, έχει πετύχει την πώληση των τηλεχειριζόμενων πυργίσκων σε 13 χώρες παγκοσμίως. Η δε Μαλαισία έχει επιλέξει τον Aselsan SMASH 30mm για έξι από τα σκάφη της Ακτοφυλακής και τα τρία περιπολικά ανοικτής θαλάσσης, ενώ οι Φιλιππίνες επέλεξαν τον ίδιο τηλεχειριζόμενο πυργίσκο για τις δύο φρεγάτες τους και το πλοίο στρατηγικών μεταφορών. Επιπλέον, το 2016 η Aselsan είχε υπογράψει συμβόλαιο για την πώληση 4.000 μονόκυαλων Α100 στις Φιλιππίνες.

Ευκαιρίες υπάρχουν. Πυροβόλο, πυρομαχικά ηλεκτροπτικά, λογισμικό και εμπειρία υπάρχουν. Πολιτική τεχνογνωσία, οικονομική στήριξη, έρευνα αγοράς, αξιόλογοι πωλητές και συντονιστές των δράσεων είναι σε διασπορά, ώστε να παρουσιαστεί, επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο προϊόν με προστιθέμενη αξία.

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: