Τουρκικά όπλα στα C295

 

Το Airbus C295 ISR στο στατικό τμήμα της αεροπορικής έκθεσης στο Ντουμπάι. Μπροστά διακρίνονται ο εκτοξευτής ρουκετών με καθοδήγηση λέιζερ Cirit και βόμβα καθοδήγησης λέιζερ Teber-82, αμφότερα της Roketsan. (Φωτ.: Airbus)

 

Στην αεροπορική έκθεση στο Ντουμπάι, η Airbus παρουσιάζει τη νέα έκδοση του C295 ISR. Το αεροσκάφος διαθέτει ποικιλία αισθητήρων για την εκτέλεση αποστολών συλλογής πληροφοριών – επιτήρησης και αναγνώρισης, σε συνδυασμό με σειρά οπλικών συστημάτων.

Η έκδοση gunship – AC235 – είχε παρουσιαστεί σε προηγούμενη έκθεση στην Ιορδανία, ως προϊόν συνεργασίας της χώρας με την ΑΤΚ. Το αεροσκάφος εκείνο ήταν εξοπλισμένο με οπλικά συστήματα στις πλευρικές θυρίδες και σε εξωτερικούς φορείς, προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει αποστολές καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιτήρησης συνόρων κτλ.

Η νέα έκδοση, η C295 ISR, θα φέρει οπλικά συστήματα εταιρειών με τις οποίες η Airbus έχει προβεί στη σύναψη συμφωνιών και τα οποία θα δοκιμάσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το αεροσκάφος παρουσιάζεται στην έκθεση με το πυροβόλο Rheinmetall BK27 επί ειδικού έστορα από την ισπανική Escribano, τις ρουκέτες CAT-70 της Expal, τις βόμβες Μk82 της επίσης ισπανικής Equipaer και τους έστορες πολυβόλων 12,7 χλστ. στις πλευρικές θυρίδες από την Nobles Worldwide και την US Ordnance.

Συμφωνία, ωστόσο, υπήρξε και με την Roketsan για τους αντιαρματικούς πυραύλους L-UMTAS, τις ρουκέτες με καθοδήγηση λέιζερ Cirit και το πακέτο καθοδήγησης βομβών Mk82, Teber-82. Όπως ανέφερε η εταιρεία, μέσα στο επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν δοκιμές ανάρτησης των τουρκικών όπλων και στη συνέχεια θα εκτελεστούν οι δοκιμές βολής.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: