Τουρκία: Συμφωνία για δύο ακόμα δορυφόρους

 

Δορυφόρος Ε3000. (Φωτ.: Airbus)

 

Η Τουρκία και η Airbus υπέγραψαν την πρώτη τους συμφωνία για την κατασκευή δύο ακόμα δορυφόρων της οικογένειας Türksat. Είναι το πρώτο συμβόλαιο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας για τουρκικούς δορυφόρους.

Σύμφωνα με την Airbus, θα κατασκευαστούν οι Türksat 5A και Türksat 5B, οι οποίοι θα βασίζονται στην έκδοση Electric Orbit Raising (EOR) του Eurostar E3000. Ο δορυφόρος χρησιμοποιεί ηλεκτρική πρόωση για τοποθέτηση και διατήρησή του σε τροχιά, γεγονός που μειώνει το συνολικό κόστος λειτουργίας.

Ο Türksat 5A θα είναι δορυφόρος αναμετάδοσης στην Ku μπάντα, με γεωστατική τροχιά στις 31ο Ανατολικά. Θα καλύπτει την Τουρκία, την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Αφρική. Η τοποθέτησή του σε τροχιά θα γίνει το 2020.

Ο Türksat 5Β είναι επίσης δορυφόρος αναμετάδοσης που θα λειτουργεί στις μπάντες Ka και Ku, και θα βρίσκεται σε γεωστατική τροχιά στις 41ο Ανατολικά. Θα προσφέρει χωρητικότητα πάνω από 50 Gbps πάνω από την Τουρκία, την Μέση Ανατολή και αρκετές περιοχές της Αφρικής. Η τοποθέτησή του σε τροχιά θα γίνει το 2021.

Η κατασκευή τους θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Airbus στην Βρετανία και στην Γαλλία, με τουρκική συμμετοχή. Η διάρκεια ζωής τους θα είναι 15 χρόνια.

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: