ΗΑΕ: Αναβάθμιση των Mirage 2000-9

 

Μαχητικά Dassault Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας. Παλαιότερα υπήρξε συζήτηση για ενίσχυση της δύναμής τους με τα Εμιρατιανά μαχητικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε. (Φωτ.: ΓΕΑ)

 

Σε αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών Dassault Mirage 2000-9 θα προχωρήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υποπτέραρχου (Ι) Ισάκ Σάλεχ αλ-Μπαλούσι, επικεφαλής της Εκτελεστικής Διεύθυνσης Βιομηχανιών και Ανάπτυξης Αμυντικών Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης στο Ντουμπάι.

Όπως ξεκαθάρισε, τα ΗΑΕ σκοπεύουν να υπογράψουν συμβόλαιο με την κατασκευάστρια Dassault Aviation και την Thales. Χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την υπογραφή της συμφωνίας δεν τέθηκε.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας La Tribune αναφέρει ότι το κόστος της αναβάθμισης θα ανέλθει στα 300 εκ. Ευρώ και θα αφορά και τα 67 αεροσκάφη. Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι επίκειται και υπογραφή προμήθειας μαχητικών Rafale.

Αξιωματούχοι της Εμιρατιανής Αεροπορίας ανέφεραν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα απόκτησης δύο Μοιρών (24 μονάδες) αεροσκαφών Lockheed Martin F-35.

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: