3 νέα τυφέκια από την Emtan Karmiel Ltd.

 

Τρία νέα τυφέκια θα παρουσιάσει η ισραηλινή εταιρεία Emtan Karmiel στην έκθεση “Defense & Security 2017” στην Ταϋλάνδη. Πρόκειται για μια μικρή εταιρεία κατασκευής και μετατροπής όπλων, κατασκευής εξαρτημάτων όπλων κι εκτέλεσης μηχανολογικών εργασιών ακριβείας. Ο λόγος που η εταιρεία επιλέγει να παρουσιάσει τα προϊόντα της στην ασιατική χώρα είναι διότι η έρευνα αγοράς που διεξήγαγε κατέδειξε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα των προϊόντων της.

Τα τρία νέα τυφέκια θα βασίζονται στο ΜΖ-4 (παράγωγο του Colt M4). Ειδικότερα, θα επιδειχθούν το ΜΖ-47, το ΜΖ-4Ρ και το ΜΖ-300.

Το ΜΖ-47 είναι στο διαμέτρημα 7,62×39 χλστ, του ΑΚ-47, έχοντας παρόμοιο αντίστοιχο γεμιστήρα και σύστημα εισόδου του. Προσφέρεται σε δύο μήκη κάννης (11,5 και 14,5 ιντσών), οι οποίες είναι επιχρωμιωμένες. Το τυφέκιο έχει αμφιδέξια χειριστήρια και κατασκευάζεται από αλουμίνιο. Η ταχυβολία του κυμαίνεται από 650 έως 850 φυσίγγια το λεπτό. Για την σκόπευση διαθέτει μεταλλικά σκοπευτικά που ανασηκώνονται για χρήση σε CQB.

Το ΜΖ-4Ρ προσφέρεται στο διαμέτρημα 5,56×45 χλστ. με το ίδιο μήκος καννών με το ΜΖ-47 και αντίστοιχη κατασκευή.

Τέλος, το ΜΖ-300 είναι στο διαμέτρημα 7,62×35 Blackout (300 ΒLK) και μπορεί να φέρει κάννη 9, 11,5 και 14,5 ιντσών. Το εν λόγω διαμέτρημα γνωρίζει ιδιαίτερη «άνθιση» στις ειδικές δυνάμεις διαφόρων κρατών, καθώς χαρακτηρίζεται από καλύτερες βαλλιστικές επιδόσεις όσον αφορά τη δύναμη ανάσχεσης και τη μειωμένη διατρητικότητα. Χαρακτηριστικά ιδιαίτερα χρήσιμα σε περιβάλλον CQB.

 

 

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: