Ουκρανία: Α/Κ όλμος Bars-8MMK

 

 

Το σύστημα αυτοκινούμενου όλμου Bars-8MMK των 120 χλστ. παρουσίασε η Ukroboronprom κατά τη διάρκεια της διεθνούς αμυντικής έκθεσης «Οπλικά συστήματα και Ασφάλεια 2017» στο Κίεβο.

Το σύστημα απευθύνεται σε ταχυκίνητες δυνάμεις για παροχή πυρών υποστήριξης. Το σύστημα του όλμου μπορεί να ταχθεί για βολή εντός 30 δευτερολέπτων και να ανασυρθεί για αλλαγή θέσης εντός 20 δευτ.

Για την ταχεία ανάπτυξή του διαθέτει ενσωματωμένο υπολογιστή, ο οποίος είναι διασυνδεδεμένος με ευρύτερα δίκτυα C2 για τη λήψη συντεταγμένων. Μάλιστα με το λογισμικό C2 που διαθέτει μπορεί να λάβει στοιχεία βολής από μη επανδρωμένα αεροχήματα και ραντάρ αντιπυροβολικού.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα αναφέραμε την προσπάθεια που κάνει η Ουκρανία να βγει από την άσχημη οικονομική και πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια αποφάσισε να δώσει στην αμυντική της βιομηχανία, προκειμένου να παράξει δυτικού τύπου συστήματα ώστε να επιτύχει εξαγωγές και ταυτόχρονα να φέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις της πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και στη Δύση γενικότερα.

Παράγοντας λοιπόν οχήματα και όλμους, μεταξύ άλλων, αποφάσισε το πολύ απλό. Να αναπτύξει έναν αυτοκινούμενο όλμο και να τον παρουσιάσει σε διεθνείς εκθέσεις! Η Ελλάδα που έχει όλμους, λογισμικό, ασυρμάτους και άδεια παραγωγής οχημάτων δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα αντίστοιχο προϊόν.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: