Γερμανία: Αναβάθμιση των P-3C

 

Γερμανικό ΑΦΝΣ P-3C. (Φωτ.: Γερμανικό Ναυτικό)

 

Σε νέα φάση αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Lockheed Martin P-3C προχωράει η Γερμανία.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες, η Lockheed Martin έλαβε συμβόλαιο FMS ύψους 158,5 εκ. Δολ. ΗΠΑ για τη δεύτερη φάση της αναβάθμισης των αεροσκαφών, της Ανανέωσης Συστήματος Αποστολής (Mission System Refresh) όπως αποκαλείται, προκειμένου να καταστούν επιχειρησιακά μέχρι το 2035…

Στην πρώτη φάση, αξίας 54,9 εκ. Δολ. ΗΠΑ, η εταιρεία ήταν υπεύθυνη για την σχεδίαση και ανάπτυξη της Αρχικής Σχεδίασης του συνολικού πακέτου της αναβάθμισης.

Τα οκτώ αεροσκάφη P-3C είχαν αποκτηθεί το 2006 από το Ολλανδικό Ναυτικό.

Το πακέτο περιλαμβάνει δομική αναβάθμιση μέσης ζωής, των συστημάτων πτήσης δια οργάνων του πιλοτηρίου, την σχεδίαση-ανάπτυξη-κατασκευή-ολοκλήρωση-εγκατάσταση-δοκιμή του Airborne Tactical Mission System της LM, με τις περισσότερες εργασίες να εκτελούνται στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής εταιρείας. Επιπλέον, στο συνολικό πακέτο της αναβάθμισης θα περιληφθεί η εγκατάσταση του συστήματος επεξεργασίας ακουστικών ιχνών AR-C2P (Airborne Rack-Mounted Commercial Portable Processor).

Το Airborne Tactical Mission System είναι λογισμικό ανοιχτής σχεδίασης, βασισμένο σε Java, βασιζόμενο σε τμήματα που βρίσκονται σε χρήση στο εμπόριο και παρέχει την επεξεργαστική ισχύ, τις οθόνες και τον έλεγχο των συστημάτων του αεροςκάφους.

 

 

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: