Γερμανία-ΕΕ: Οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία!

 

 

Οικονομικά αντίμετρα λαμβάνει η Γερμανία κι αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατά της Τουρκίας, λόγω των προσφάτων πολύ αρνητικών εξελίξεων στα ζητήματα Δημοκρατίας.

Η Γερμανίδα Καγκελλάριος Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου της ΕΕ ότι θα προωθήσει την περικοπή των κονδυλίων που δίνονται στις χώρας που βρίσκονται σε προενταξιακή φάση. Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το ζήτημα των προσφύγων, όπου η Άγκυρα κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ασκούνται μεγάλες πιέσεις στην Τουρκική Λίρα, μετά από τη σημερινή απόφαση της Γερμανίας να μειώσει δραματικά τη χρηματοδότηση προς την Τουρκία μέσω της κρατικής τράπεζας KfW, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι Γερμανικές τράπεζες έχουν αρχίσει να επανεξετάζουν την έκθεσή τους στην τουρκική οικονομία, καθώς αναμένεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα χειροτερέψουν.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: