Γερμανία: Ο Σόιμπλε «βούλιαξε» τα υποβρύχια

 

Υποβρύχιο Type 212A κατά τη διάρκει εκτέλεσης δοκιμών (Φωτ.: Γερμανικό Ναυτικό)

 

Ο πολυετής αγώνας οικονομικής κυριαρχίας της Γερμανίας έχει σοβαρό αντίκτυπο στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο αυτό δε φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση της χώρας, καθώς άλλοι, κυρίως οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι, πληρώνουν τα «σπασμένα» για την άμυνα της Ευρώπης.

Μετά τα γνωστά αποτελέσματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένα συμβάν ήρθε να τονίσει την εξαθλίωση που υπάρχει στο στράτευμα μίας από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Ένα υποβρύχιο Type 212A του Γερμανικού Ναυτικού (U35) υπέστη ζημιές σε ένα από τα πηδάλιά του, όταν κατά τη διάρκεια δοκιμών κατάδυσης σε μεγάλο βάθος, στην περιοχή Κρίστιανσαντ στα ανοιχτά της Νορβηγίας, προσέκρουσε στο βυθό.

Το υποβρύχιο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ThyssenKrupp Marine Systems στο Κίελο, προκειμένου να υποβληθεί σε εργασίες δοκιμών.

Έπειτα από το ατύχημα, το Γερμανικό Ναυτικό θα έχει στη διάθεσή του μόνο ένα υποβρύχιο, καθώς τα υπόλοιπα τέσσερα βρίσκονται επίσης στα ναυπηγεία για συντήρηση. Αιτία αυτού του φαινομένου είναι οι περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, το ένα εξ αυτών, το U31 μόλις πριν από λίγες ημέρες καθελκύστηκε και πάλι στη θάλασσα, έπειτα από τρία χρόνια επιδιορθώσεων και συντήρησης. Το 2013 το σκάφος υπέστη σοβαρές βλάβες κατά τη διάρκεια ατυχήματος στα ανοιχτά των βρετανικών ακτών. Μαζί με τις εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες αναβάθμισης του συστήματος αναερόβιας πρόωσης.

Το Γερμανικό Ναυτικό θα έχει και πάλι υποβρύχια από τα μέσα του 2018. Αυτά τα γεγονότα αποτελούν και μια απάντηση για το ποιος συντηρεί την γερμανική αμυντική βιομηχανία, δεδομένων των μεγάλων περικοπών στον γερμανικό αμυντικό προϋπολογισμό.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: