Τουρκικά Τ-129 για το Πακιστάν

 

(Φωτ.: ΤΑΙ)

 

Τη διεξαγωγή συνομιλιών για τη μελλοντική προμήθεια επιθετικών ελικοπτέρων ΤΑΙ Τ-129 ΑΤΑΚ επιβεβαίωσε ο Πακιστανός Πρωθυπουργός Σαχίντ Αμπάσι, ο οποίος επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη.

Εχθές βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ όπου πέταξε με το επιθετικό ελικόπτερο ΑΤΑΚ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης επιβεβαίωση ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σκοπός του Πακιστανικού Στρατού είναι να αντικαταστήσει τα Bell AH-1F/S Cobra που συμπληρώνουν το όριο ηλικίας τους και να εισάγει σε υπηρεσία ένα ελικόπτερο που θα μπορεί να επιχειρήσει από κοινού με τη νεότερη έκδοση των Cobra, την AH-1Z Viper.

Σύμφωνα με πηγές, το Πακιστάν θα λάβει δάνειο από την Τουρκία, ύψους 1,5 δισ. Δολ. ΗΠΑ για να χρηματοδοτήσει την προμήθεια.

Εκτός από τα επιθετικά ελικόπτερα, η προμήθεια των οποίων φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί κανονικά, ανοιχτό είναι προς το παρόν το ενδεχόμενο προμήθειας κορβετών MILGEM. Το Ισλαμαμπάντ είχε υπογράψει Επιστολή Πρόθεση (LoI), για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών, έναντι 400 εκ. Δολ. ΗΠΑ με ναυπήγησή τους στα ναυπηγεία στο Καράτσι και γραμμή χρηματοδότησης από την Άγκυρα.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: