Επίσκεψη στον Τραμπ και δώρο πολλών δισ. στην Boeing

 

Αεροσκάφος Boeing 777-200ER των Σιγκαπουριανών Αερογραμμών (Φωτ.: Σιγκαπουριανές Αερογραμμές)

 

Επισημοποιήθηκε το νέο συμβόλαιο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων Δολλαρίων ΗΠΑ μεταξύ της εταιρείας Boeing και της αεροπορικής εταιρείας Singapore Airlines για την προμήθεια νέων αεροσκαφών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η σιγκαπουριανή εταιρεία είχε εκφράσει την πρόθεσή της να αποκτήσει αεροσκάφη της Boeing, χωρίς να έχει προβεί σε τελική υπογραφή συμφωνίας. Αυτή ήρθε με την επίσκεψη του Ασιάτη Πρωθυπουργού, Λη Χσιέν Λοονγκ, στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τις εμπορικές σχέσεις και κυρίως την αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Ασία. Η Σιγκαπούρη είναι κάτι παραπάνω από φίλια προσκείμενη στις ΗΠΑ, εξοργίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις τη γειτονική Κίνα. Την περασμένη χρονιά, ο Λη Χσιέν Λοονγκ, επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ άσκησε έντονη κριτική στο Πεκίνο λέγοντας ότι «κερδίζει φίλους μοιράζοντας γλειφιτζούρια σε φτωχές χώρες» και συνέχισε την κριτική του προς τις ΗΠΑ λέγοντας πως «εσείς δεν κάνετε πράγματα που κάνουν οι Κινέζοι» ζητώντας από τους Αμερικανούς να κάνουν αντίστοιχες ενέργειες.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Boeing και της Singapore Airlines, ο Ντ. Τραμπ δήλωσε πως οι σχέσεις με την Σιγκαπούρη βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο και θα συνεχίσουν να είναι έτσι.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά 20 Boeing 777-9 και 19 787-10 Dreamliner. Επιπλέον υπάρχει προαίρεση για έξι αεροσκάφη κάθε τύπου, κάτι που μπορεί να ανεβάσει τη συμφωνία στα 13,8 δισ. Δολ.

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: