Νέο κράνος από την 3Μ

 

Το κράνος Combat II Ballistic Helmet L110 της 3Μ-Ceradyne (Φωτ.: 3M)

 

Ένα νέο κράνος παρουσίασε η εταιρεία 3Μ κατά τη διάρκεια της έκθεσης AUSA 2017, το οποίο θεωρείται ότι προσφέρει καλύτερη προστασία έναντι μεγάλων διαμετρημάτων και θραυσμάτων.

Πρόκειται για το Combat II Ballistic Helmet L110, που αναπτύχθηκε από την Ceradyne, θυγατρική της 3Μ, βασιζόμενο σε τεχνολογία που έχει ήδη δοκιμαστεί και χρησιμοποιηθεί από τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το L110 παρέχει προστασία έναντι βολίδων πυρομαχικών 7,62×51 χλστ FMJ (147 γρ. M80 ball round) V0, με ταχύτητα 640 μ/δευτ. και V50 βαλλιστικό όριο έως 731 μ/δευτ. Πληροί και ξεπερνάει τις προδιαγραφές διάτρησης NIJ IIIA σε προστασία από βολίδες 9 χλστ.

Η προστασία έναντι θραυσμάτων 17 grain με βαλλιστικό όριο V50 έως 1000μ/δευτ. σε δοκιμές κατά STANAG 2920, ενώ η προστασία έναντι κρουστικών τραυμάτων είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές για το ACH (Advanced Combat Helmet) του Αμερικανικού Στρατού.

Η κατασκευή του κράνους γίνεται από πολυαιθυλένιο και ίνες διαφόρων άλλων υλικών. Η γεωμετρία του είναι ίδια με αυτή του Advanced Combat Helmet, επιτρέποντας ταυτόχρονα την χρήση παρελκομένων, όπως ακουστικών, προστατευτικών για τα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά, και άριστη ορατότητα.

Παράγεται σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη και το βάρος του μαζί με τα προστατευτικά μαξιλαράκια και τους ιμάντες πρόσδεσης κυμαίνεται από 1,33 έως 1,76 κιλά, ανάλογα με το μέγεθος.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: