Ενδιαφέρουσα πρόταση για την προώθηση του Typhoon

 

Eurofighter Typhoon με βλήματα Paveway IV (Φωτ.: BAE Systems)

 

Την προώθηση του Typhoon στο Βέλγιο έχει αναλάβει η Βρετανική Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου. Ο επικεφαλής του, Δρ. Λίαμ Φοξ, ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες, παρουσίασε την προσφορά της κυβέρνησής του στο πλαίσιο του προγράμματος ACCaP (Air Combat Capability Program) της Βελγικής Αεροπορίας.

Η προσφορά έχει ενδιαφέρον ως προσέγγιση σε σχέση και με το ελληνικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση των μαχητικών LM F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αν και το κόστος δεν θα είναι το ίδιο, εντούτοις ο τρόπος λειτουργίας της αμυντικής βιομηχανίας σε δύο ανεπτυγμένες χώρες έχει τη δική της βαρύτητα.

Το Βέλγιο σκοπεύει να αποσύρει 54 μαχητικά LM F-16 και να τα αντικαταστήσει με 34 νέα αεροσκάφη, πολλαπλών ρόλων.

Η Βρετανία, έχοντας αναλάβει εξ ονόματος όλης της κοινοπραξίας να προωθήσει το μαχητικό στη βελγική αγορά, είναι έτοιμη να ενισχύσει την 70χρονη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να παρέχει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της από την χρήση του αεροσκάφους. Σε αυτό το πλαίσιο, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τις βελγικές ανάγκες εντός της κοινοπραξίας σε ό,τι αφορά τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Η δε BAE Systems από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι πρότεινε τη δημιουργία δύο Εθνικά Κέντρα Καινοτομίας στο Βέλγιο, ένα στη Βαλωνία κι ένα στην Φλάνδρα, τα οποία θα ασχολούνται με την ανάπτυξη και κατασκευή σύγχρονων υλικών.

Η προσφορά της BAE Systems αποτελεί περαιτέρω βήμα στη συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και Βελγίου για τη δημιουργία υποδομής, τεχνολογίας και εκπαίδευσης για το Βελγικό Εθνικό Δικτυακό Κυβερνοκέντρο.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: