Ιταλικές κορβέτες στο Μπαγκλαντές

 

Τα δύο σκάφη κατά την τελετή παράδοσης (Φωτ.: Fincantieri)

 

Η ιταλική εταιρεία Fincantieri παρέδωσε στο ναυπηγείο της στην επαρχία Λα Σπέτσια, τα δύο νέα σκάφη της Ακτοφυλακής του Μπαγκλαντές.

Τα πλοία είναι οι πρώην κορβέτες Urania και Danaide του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικοί, οι οποίες παροπλίστηκαν τον Μάρτιο του 2016 και στη συνέχεια τροποποιήθηκαν και ανακαινίστηκαν για το Μπαγκλαντές, το οποίο θα τις χρησιμοποιεί ως περιπολικά ανοικτής θάλασσας.

Με τις εργασίες στις οποίες υποβλήθηκαν, θα έχουν ζωή για 20 ακόμα χρόνια. Θα περιπολούν στην ΑΟΖ του Μπαγκλαντές, αναλαμβάνοντας όλο το φάσμα των αποστολών της Ακτοφυλακής. Ο βαρύς οπλισμός που διέθεταν αφαιρέθηκε και πλέον διαθέτουν σύγχρονα ηλεκτροπτικά και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς κι ένα πυροβόλο Oerlikon KBA των 25 χλστ. Επιπλέον, τοποθετήθηκε και ελικοδρόμιο για ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης.

Η Ακτοφυλακή του Μπαγκλαντές απέκτησε άλλα δύο πανομοιότυπα σκάφη – πρώην κορβέτες του Ιταλικού Ναυτικού, το Sibilla και το Minerva.

Τα δύο σκάφη είχαν παραδοθεί στο πλαίσιο προγράμματος ναυπήγησης οκτώ κορβετών κλάσης Minerva για λογαριασμό του Ιταλικού Ναυτικού, από την Fincantieri. Οι παραδόσεις έγιναν την δεκαετία του ’80 και του ’90.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: