Ισπανία: Μετατροπή Leopard 2 για το Μηχανικό Μάχης

 

Άρματα KMW Leopard 2E του Ισπανικού Στρατού, βαμμένα στην κλασική απόχρωση (Φωτ.: Ισπανικός Στρατός)

 

Τη νέα έκδοση του άρματος KMW Leopard 2A4 δημιουργεί το 1ο Κέντρο Συντήρησης Τεθωρακισμένων του Ισπανικού Στρατού (PCMASA 1). Το στρατιωτικό εργοστάσιο εκμεταλλεύεται την τεχνογνωσία που διαθέτει και σε συνεργασία με άλλες εταιρείες πρόκειται να παρουσιάσει σε λίγο καιρό το πρωτότυπο του Leopard 2A4 σε έκδοση οχήματος Μηχανικού Μάχης.

Οι εργασίες μετατροπής γίνονται από το εν λόγω στρατιωτικό εργοστάσιο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Προμηθειών και την Διεύθυνση Μηχανικού του Ισπανικού Στρατού. Ωστόσο, κάποιες εξ αυτών, καθώς και ορισμένες κατασκευές, δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν από το PCMASA 1, οπότε θα δοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες, έπειτα από τη διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού.

Στην σχεδίασή του το σκάφος θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, γαιοπροωθητή, σύστημα καμερών προκειμένου του πλήρωμα να λειτουργεί υπό κάλυψη, ημέρα και νύχτα, σύστημα διοίκησης κι ελέγχου, και οπλισμό ο οποίος δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Κάπως έτσι η τεχνογνωσία μετατρέπεται σε ολοκληρωμένο προϊόν, το οποίο στη συνέχεια θα μπορέσει να τύχει εμπορικής εκμετάλλευσης. Αντίστοιχες προσπάθειες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με τις ιδιωτικές ή κρατικές αμυντικές βιομηχανίες, προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν προς πώληση.

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: