Άγονος ο διαγωνισμός εξαγοράς της Volvo Government Sales

 

Έκδοση του οχήματος Renault Sherpa στην έκθεση Eurosatory (Φωτ.: Cube Defense Analysis)

 

Άγονο κήρυξε η Volvo τον διαγωνισμό για την πώληση του τομέα Volvo Government Sales, λόγω χαμηλού τιμήματος από τους υποψηφίους αγοραστές. Η σουηδική εταιρεία έχει υπό την «σκέπη» των κυβερνητικών πωλήσεων τις αμυντικές εταιρείες Acmat, Panhard και Renault Trucks Defense.

Υποψήφιοι αγοραστές ήταν η γαλλο-γερμανική κοινοπραξία KNDS (KMW και Nexter) και η βελγική εταιρεία CMI, η οποία κατασκευάζει πύργους τεθωρακισμένων οχημάτων. Το δε τίμημά που προσέφεραν αυτές οι δύο εταιρείες κυμάνθηκε στα 400 εκ. Ευρώ.

Μία σημαντική εταιρεία που είχε εξαγοράσει η Volvo, η αμερικανική Mack Defense, η οποία ήταν επίσης στον τομέα των «κυβερνητικών πωλήσεων», είχε βγει εκτός της προσπάθειας πώλησης, καθώς η εταιρεία είχε κερδίσει το 2015 διαγωνισμό του Καναδικού Στρατού, συνολικής αξίας 500 εκ. Ευρώ, για την παράδοση 1.500 φορτηγών με προαίρεση για άλλα 600.

Η Mack Defense είναι ένα ισχυρό όνομα στην αγορά στρατιωτικών φορτηγών και «πύλη» εισόδου στη μεγάλη αμερικανική αγορά. Ως αποτέλεσμα της μη πώλησής της, το τίμημα για τις υπόλοιπες τρεις εταιρείες του τομέα κυβερνητικών πωλήσεων ήταν χαμηλό.

Το γεγονός προκάλεσε σκεπτικισμό, τόσο στην Volvo και στη γενικότερη αγορά, όσο και στην Γαλλική Κυβέρνηση. Για τη σουηδική εταιρεία λόγω του ότι αν δεν υπάρξουν πωλήσεις η τιμή πώλησης μπορεί να πέσει περαιτέρω, για την αγορά λόγω του ότι οι εταιρείες της Volvo «φαίνονται» αδύναμες εμπορικά, ενώ για την κυβέρνηση του Εμ. Μακρόν λόγω του ότι στις εταιρείες εργάζονται 1.300 άτομα με τους περισσότερους να βρίσκονται στην Γαλλία.

 

 

 

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: