Ντ. Τραμπ: Αεροσκάφη Boeing για την Ελλάδα… – Βίντεο

 

 

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των Ντ. Τραμπ και Αλ. Τσίπρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ελλάδα σκέφτεται να προμηθευτεί επιπλέον αεροσκάφη από την Boeing.

Δεν υπήρξε διευκρίνηση για το ποια θα μπορούσε να είναι αυτά τα αεροσκάφη και ποιους αφορούν. Στα περισσότερα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για μαχητικά αεροσκάφη από την Boeing.

Εμείς από την πλευρά μας και στο πλαίσιο των εικασιών, δεν θα αποκλείαμε την πιθανή προμήθεια πολιτικών αεροσκαφών της Boeing από την Aegean. Η αεροπορική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι στα επόμενα χρόνια θα προβεί στην ανανέωση του στόλου της κι ότι σύντομα θα ανακοινώσει εάν αυτά θα είναι κατασκευής της Airbus ή της Boeing.

Η Aegean διαθέτει στόλο 61 αεροσκαφών, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι της Airbus (A319/320/321). Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της εταιρείας, Ευτύχιου Βασιλάκη, μέχρι το τέλος του έτους θα ληφθεί η απόφαση για την προμήθεια 45-55 νέων αεροσκαφών, προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο της εντός της περιόδου 2019-2025.

Τι καλύτερο από το να τεθεί η προμήθεια/χρονομίσθωση νέων αεροσκαφών στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Ας μην είμαστε τόσο σίγουροι λοιπόν ότι επίκειται αγορά F-15 ή F/A-18.

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Πολυμέσα, Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: