Έρευνα και τεχνολογία στο Γαλλικό Ναυτικό

 

Βολή πυραύλου πλεύσης Scalp από φρεγάτα τύπου FREMM (Φωτ. MBDA)

 

Το Κέντρο Αριστείας Ναυτικών Προγραμμάτων του Γαλλικού Ναυτικού μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών στην Τουλόν.

Η απόφαση ήλθε στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας για την καλύτερη ολοκλήρωση της καινοτομίας με την ψηφιοποίηση. Έτσι, θα δημιουργηθούν συνέργειες, καλύτερη εκμετάλλευση των υποδομών (μηχανολογικών και ψηφιακών) και συνεργασία μεταξύ των στελεχών των δύο υπηρεσιών.

Το Κέντρο Αριστείας Ναυτικών Προγραμμάτων φέρνει την τεχνικο-επιχειρησιακή εξειδίκευση στην σχεδίαση σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων. Αποτελείται από τα υποτμήματα συστημάτων μάχης, μηχανολογίας, ασφάλειας, ελιγμών, και συστημάτων πληροφορικής και διοίκησης, ναρκοπολέμου κτλ.

Αντιστοίχως, το Τεχνικό Κέντρο της Γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών είναι εξειδικευμένο στις δοκιμές ναυτικών συστημάτων. Διαθέτει συστήματα προσομοίωσης και δοκιμών μιας ευρείας γκάμας υποσυστημάτων (ακουστικής και ηλεκτρομαγνητικής υπογραφής, δοκιμής συστημάτων μάχης, ρομποτικής κτλ), μέσω των οποίων αξιολογεί τα συστήματα που κατασκευάζουν οι βιομηχανίες.

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: