Τουρκία: Βήματα πίσω για το Altay

 

(Φωτ.: Otokar)

 

Προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του τουρκικού άρματος Altay. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, το Υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών απέρριψε την πρόταση της Otokar για τη φάση της παραγωγής του άρματος, αν και αυτή ήταν η εταιρεία που το σχεδίασε και ανέπτυξε.

Η ανακοίνωση του υφυπουργείου αναφέρει ότι αν και αξιολογήθηκαν όλες οι τεχνικές, διοικητικές και χρηματοοικονομικές παράμετροι, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό μέρος.

Το επόμενο βήμα θα είναι να διεξαχθεί νέος διαγωνισμός για τη φάση παραγωγής του άρματος, με τις συμμετοχές των FNSS (σε συνεργασία με την βρετανική BAE Systems), BMC, πιθανόν και πάλι της Otokar, η οποία δήλωσε ότι θα αξιολογήσει εκ νέου τη θέση της, και ίσως της Katmerciler Furkan Katmerci (κατασκευάστρια οχήματος διαδηλώσεων).

Πρακτικά, η διεξαγωγή νέας διαγωνιστικής φάσης θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε νέες καθυστερήσεις. Το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τα πρώτα 15 άρματα να εισέρχονται σε υπηρεσία το 2020 και άλλα 20 την επόμενη χρονιά.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: