Αναβαθμισμένα Super Hornet για το Ναυτικό των ΗΠΑ

 

(Φωτ.: Αμερικανικό Ναυτικό)

 

Στην χρηματοδότηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των μαχητικών F/A-18E/F Super Hornet στο επίπεδο Block III προχωράει το Αμερικανικό Ναυτικό. Σύμφωνα με το περιοδικό Aviation Week, ο κλάδος θα διαθέσει 265 εκ. Δολ. ΗΠΑ περίπου για την αναβάθμιση των υπαρχόντων αεροσκαφών.

Φαίνεται πως λόγω της γενικότερης παγκόσμιας πολιτικής κατάστασης και της μη ικανοποιητικής πορείας του προγράμματος του F-35, αποφασίστηκε να εκσυγχρονισθούν τα Super Hornet προκειμένου να μπορέσουν παραμείνουν σε υπηρεσία για πολλά χρόνια ακόμα. Πληροφορίες θέλουν τα μαχητικά να παραμένουν σε υπηρεσία μέχρι το 2040 και να μην αντικαθίστανται από τα F-35, αλλά να επιχειρούν ως ποσοστό 50% της συνολικής δύναμης. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αναβαθμίσεις θα μειώσουν το κόστος ανά ώρα πτήσης στα 20.000 Δολ. ΗΠΑ.

Το πακέτο εκσυγχρονισμού περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που παρουσίασε προσφάτως η Boeing και δημοσιεύσαμε σε σχετική ανάρτησή μας, ενώ το δομικό όριο ζωής θα αυξηθεί από τις 6.000 στις 9.000 ώρες. Συγκεκριμένα, θα αποκτήσουν νέας σχεδίασης δικτύωση μέσω του υπολογιστή Distributed Targeting Processor Network (DTPN), νέα οθόνη μεγάλου μεγέθους προκειμένου να μπορούν οι χειριστές να αντιλαμβάνονται επαρκώς τον αυξημένο όγκο πληροφοριών, σύστημα μεταφοράς δεδομένων Tactical Targeting Network Technology (TTNT), σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου και εγκατάσταση συστήματος IRST.

Σύμφωνα πάντα με το Aviation Week, τα πρώτα αναβαθμισμένα μαχητικά θα εισέλθουν σε υπηρεσία το 2019. Τέλος, μέρος της συνολικής αναβάθμισης θα γίνει στα αεροσκάφη της έκδοσης ηλεκτρονικού πολέμου, τα EA-18G Growler.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: