Προσφορές για την εξαγορά της Renault Trucks Defense…

 

 

Σε διαδικασία πώλησης έθεσε η Volvo Group την Renault Trucks Defense (RTD) σε μια προσπάθεια να βγει εκτός της αμυντικής αγοράς. Η σχετική ανακοίνωση έγινε τον περασμένο Νοέμβριο και πριν από λίγες ημέρες τρεις εταιρείες κατέθεσε μη δεσμευτικές προσφορές.

Ο τομέας Volvo Group Government Sales (VGGS) περιλαμβάνει τις εμπορικές ονομασίες Mack Defense, Panhard, Renault Trucks Defense, Acmat και Volvo Defense, με 1.300 εργαζομένους.

Οι προτάσεις εξαγοράς κατατέθηκαν από τις KMW Nexter Defense Systems, την CMI και την εταιρεία ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου Advent. Η Rothschild θα λειτουργήσει ως σύμβουλος στην όλη διαδικασία.

Η RTD έχει ετήσιο τζίρο που κυμαίνεται μεταξύ 700 και 800 εκ. Ευρώ, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη. Επίσης, συμμετέχει σε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κατασκευής οχημάτων – το Scorpion του Γαλλικού Στρατού. Αυτός είναι και ο λόγος που η Γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών παρακολουθεί απλά τη διαδικασία, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του προγράμματος και της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας εν συνόλω.

Βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία είναι σε συνεχή διαδικασία ενοποίησης. Η μεγέθυνση μέσω εξαγορών είναι σημαντική στρατηγική πολλών εταιρειών, η οποία υλοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, με την ελληνική αμυντική βιομηχανία (ειδικά τις κρατικές) να απέχουν έτη φωτός από τέτοιου είδους επιχειρηματικότητα.

Η πιθανή εξαγορά της RTD από τη βελγική CMI θα δημιουργήσει ένα σημαντικό εταιρικό σχήμα, το οποίο κατασκευάζει πύργους τεθωρακισμένων οχημάτων (CMI) και οχήματα (RTD). Σε περίπτωση που η RTD εξαγοραστεί από την KNDS τότε θα δημιουργηθεί ένας ακόμα μεγαλύτερος κολοσσός όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: