Οικονομικές κυρώσεις της Καλιφόρνιας εναντίον Τουρκίας!

 

(Φωτ.: California Assembly)

 

Νέο ράπισμα κατά της Τουρκίας για τη μη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, αλλά αυτήν τη φορά από την πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Η Γενική Συνέλευση της Πολιτείας της Καλιφόρνιας ψήφισε δύο νόμους με τους οποίους απαγορεύεται σε δύο πολιτειακά σώματα να κάνουν επιπλέον ή νέες ή να ανανεώσουν επενδύσεις στην Τουρκία, λόγω της άρνησής της να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία.

Ειδικότερα, απαγορεύεται στο Δημόσιο Συνταξιοδοτικό Ταμείο-Σύστημα της Καλιφόρνιας και στο Ταμείο-Σύστημα Συνταξιοδότησης Δασκάλων της Καλιφόρνιας να κάνουν νέες ή επιπλέον επενδύσεις ή να ανανεώσουν τις υπάρχουσες επενδύσεις σε οποιοδήποτε τουρκικό χαρτοφυλάκιο το οποίο εκδίδεται από την Τουρκική Κυβέρνηση ή το οποίο κατέχεται, ελέγχεται ή διαχειρίζεται από την Τουρκική Κυβέρνηση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με βάση τις σημερινές αποτιμήσεις, οι επενδύσεις των ταμείων αυτών σε τουρκικά χαρτοφυλάκια ανέρχονται σε 500 εκ. Δολ.

Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι τα δύο συνταξιοδοτικά ταμεία θα πρέπει μέσα σε ένα χρόνο από την ημέρα ψήφισης των κυρώσεων, να καταθέσουν στους νομοθέτες και στον κυβερνήτη της πολιτείας αναφορά στην οποία θα παρουσιάζονται οι λίστες με τις ρευστοποιήσεις που έχουν γίνει καθώς και όσες είναι δυνάμενες να γίνουν μελλοντικά.

Τέλος, προβλέπεται πως όσοι αρνούνται την Αρμενική Γενοκτονία, θα υποβάλλονται σε οικονομικές ποινές.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το 2014, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι επενδύσεις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στην Τουρκία. Φτάνοντας στις μέρες μας, η εκστρατεία συμπεριέλαβε και τα δύο συνταξιοδοτικά ταμεία. Σε αυτό συνέβαλε η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν και των «μπράβων» του, οι οποίοι προέβησαν σε βιαιοπραγίες κατά πολιτών εντός του αμερικανικού εδάφους!

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: