ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τους «μπράβους» του Ερντογάν

 

 

Αυξάνονται οι αντιδράσεις εντός των ΗΠΑ για τη βία των «μπράβων» του Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ουάσινγκτων. Η ασφάλεια του Τούρκου Προέδρου επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα σε διαδηλωτές έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβυ. Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τον Τ. Ερντογάν να δίνει εντολή να γίνουν οι αγριότητες κατά των πολιτών, μέσα σε ξένο έδαφος.

Το γεγονός, αντιμετωπίστηκε «προκλητικά» χλιαρά από την αμερικανική ηγεσία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πολιτική σύγκρουση και κριτική εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας ταυτόχρονα από το να προσαχθούν οι δράστες των επιθέσεων μέχρι και το να χαρακτηρισθεί ο Τούρκος πρέσβυς ως ανεπιθύμητο πρόσωπο ώστε να φύγει από τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, Γερουσιαστές των ΗΠΑ ζητούν από το Υπουργείο Εξωτερικών να ακυρωθεί πώληση όπλων στην Τουρκία. Ειδικότερα, μία πώληση που είναι σε εξέλιξη αφορά 1.600 πιστόλια της Sig Sauer USA που θα παραδίδονταν στην τουρκική ΜΚΕΚ η οποία θα τα πωλούσε στη συνέχεια στο τμήμα ασφαλείας της Τουρκικής Προεδρίας, δηλαδή, του Τούρκου Προέδρου.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: