Πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο – Συνεχείς Ανανεώσεις

 

 

 

6/6, 00:12 – Η Βρετανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα 12 άτομα που είχαν συλληφθεί το διάστημα μέτα τα τρομοκρατικά χτυπήματα, αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

_________

Παρούσα κατάσταση (4/6, 12:30) – Ο τελικός απολογισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων είναι επτά νεκροί και 48 τραυματίες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε τους τρεις τρομοκράτες. Τα κάννιστρα που έφεραν επάνω τους ήταν ψεύτικα προκειμένου να προκαλέσουν περισσότερο πανικό.

Η ανταπόκριση της αστυνομίας και των νοσοκόμων ήταν άμεση. Αναφέρεται ότι η αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και σκότωσαν τους τρομοκράτες μέσα σε οκτώ λεπτά.

Η επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή Vauxhall δεν συνδέεται με τις δύο επιθέσεις.

Τα πολιτικά κόμματα στην Βρετανία αποφάσισαν να αναβάλουν την προεκλογική εκστρατεία μέχρι την Δευτέρα. Το μόνο κόμμα που θα συνεχίσει την εκστρατεία του είναι το UKIP… Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

_______

03:50 – Ελεγχόμενες εκρήξεις – Πριν από 20 λεπτά περίπου ακούστηκαν στην περιοχή τρεις εκρήξεις, οι οποίες φέρεται να ήταν ελεγχόμενες καθώς δεν υπήρξε αντίδραση από τους αστυνομικούς στην περιοχή.

_______

03:48 – Το BBC δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία φαίνονται δύο άτομα να κείτονται στο έδαφος κι από πάνω τους αστυνομικούς, οι οποίοι αναφέρθηκε, χωρίς να επιβεβαιωθεί, ότι τους πυροβόλησαν. Το ένα άτομο φαίνεται να φέρει στη μέση του κυλινδρικά κάννιστρα.

 

 

______

02:55 – Πριν από λίγο η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τα περιστατικά στο London Bridge και στο Borough Market χαρακτηρίζονται επισήμως ως τρομοκρατικά. Το τρίτο περιστατικό, στην περιοχή Vauxhall, θεωρείται ότι δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα.

______

02:39 – Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρία άτομα βγήκαν από το φορτηγάκι αφότου αυτό έπεσε στους πεζούς. Ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν αυτός που μαχαίρωσε τα δύο άτομα στο γειτονικό καφέ/μπαρ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες φώναζαν υπέρ του Αλλάχ. Μέχρι στιγμής οι τρομοκράτες δεν έχουν βρεθεί. Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στους δρόμους αναμένεται να δώσουν κρίσιμα στοιχεία για τις έρευνες.

______

Δυστυχώς το Λονδίνο έγινε και πάλι στόχος τρομοκρατών με τρία διαφορετικά περιστατικά στις περιοχές London Bridge, στο γειτονικό Borough Market και σε λίγο μακρύτερη απόσταση στην περιοχή Vauxhall. Τα περιστατικά συνέβησαν λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ και μάλιστα την στιγμή που οι Αρχές Ασφαλείας ανέμεναν να γίνει και νέο χτύπημα.

Στην Γέφυρα του Λονδίνου, που είναι μια από τις περιοχές με έντονη νυχτερινή ζωή, ένα φορτηγάκι έπεσε επάνω σε πεζούς σκοτώνοντας κάποιους από αυτούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν αρκετούς νεκρούς καθώς το όχημα χτύπησε τουλάχιστον έξι άτομα.

Επίσης, στη γειτονική υπαίθρια αγορά (Borough Market) άτομο με μεγάλο μαχαίρι μπήκε σε καφέ/μπαρ και μαχαίρωσε δύο άτομα – μία σερβιτόρα που προσπαθούσε να κρυφτεί κι έναν πελάτη την στιγμή που έτρεχε για να φύγει από το εστιατόριο. Επικράτησε πανικός και ο κόσμος κοντά στην περιοχή του συμβάντος έτρεχε πανικόβλητος. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο η αστυνομία μπήκε σε άλλα καφέ/μπαρ της περιοχής και ζήτησε από τον κόσμο να πέσει στο έδαφος καθότι υπήρξαν και πυροβολισμοί

Τέλος, ένα τρίτο περιστατικό αναφέρθηκε στην περιοχή Vauxhall. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σταθμός του μετρό που είχε κλείσει για προληπτικούς ελέγχους άνοιξε και πάλι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπήρχε κάποια πρόβλημα στην περιοχή. Ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: