Νέο πολυβόλο από την Textron Systems

 

 

(Φωτ.: Textron Systems)

 

Η Textron Systems αναπτύσσει ένα νέο πολυβόλο, στο πλαίσιο του προγράμματος τεχνολογιών ελαφρών φορητών όπλων του Αμερικανικού Στρατού.

Το πολυβόλο θα είναι πυρομαχικών τηλεσκοπικής θήκης, στο διαμέτρημα των 7,62 και 5,56 χλστ., με βάρος 6,8 και 4,08 κιλών αντίστοιχα.

Οι δύο εκδόσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η έκδοση των 5,56 χλστ. έχει ήδη ολοκληρώσει δοκιμές με τον Σουηδικό Στρατό, οι οποίες αφορούσαν την αξιολόγηση της ακρίβειας, της ευκινησίας και της ευκολίας συντήρησης, σε σύγκριση με τα υπάρχοντα πολυβόλα.

Η δε έκδοση των 7,62 χλστ. ολοκλήρωσε τις αρχικές δοκιμές αξιολόγησης των επιδόσεων και αναμένεται να λάβει περιορισμένη άδεια ασφαλείας προκειμένου να συμμετάσχει σε άσκηση δοκιμής νέων τεχνολογιών του Αμερικανικού Στρατού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα σχεδίαση βελτίωσε σημαντικά τις επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Εκτός από την ευκολία συντήρησης, το μειωμένο βάρος, τη μειωμένη ανάκρουση, τον καλύτερο χειρισμό κτλ, οι στρατιώτες χρειάστηκαν 30% λιγότερα πυρομαχικά με την έκδοση των 5,56 χλστ. και 20% λιγότερα με την έκδοση των 7,62 χλστ. για να πετύχουν την αποστολή τους.

 

 

 

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: