Καναδάς: Πληρωμή της συμμετοχής στο F-35

 

(Φωτ.: Lockheed Martin)

 

Ο Καναδάς πλήρωσε μία ακόμα δόση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του F-35, ύψους 30 εκ. Δολλαρίων. Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η χώρα έχει πληρώσει από το 1997 έως σήμερα 373 εκ. Δολλάρια ΗΠΑ.

Αν και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο το F-35 θα αποτελέσει λύση για τον Καναδά, εντούτοις απορρέουν και οικονομικά οφέλη τα οποία ανέρχονται την τελευταία εικοσαετία στα 926 εκ. Δολ. ΗΠΑ από τη συμπαραγωγή τμημάτων.

Ο Καναδάς είχε ανακοινώσει ότι θα προμηθευτεί επιπλέον Boeing CF-18. Όμως, την περασμένη εβδομάδα η Boeing έπεισε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να διεξάγει έρευνα για τις πωλήσεις αεροσκαφών CSeries της Bombardier στην αμερικανική αγορά. Η Boeing θεωρεί ότι οι πωλήσεις επιτεύχθηκαν χάρη στις πολύ χαμηλές τιμές οι οποίες ήταν αποτέλεσμα αθέμιτου ανταγωνισμού και πιο συγκεκριμένα φερόμενης επιδότησης που έλαβε η Bombardier από το κράτος. Το γεγονός προκάλεσε αντίδραση στην Καναδική Κυβέρνηση η οποία απείλησε να μην προχωρήσει στην προμήθεια των μαχητικών της Boeing.

 

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: