Γερμανία: Αναβάθμιση των Leopard 2

 

 

 

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμού, Πληροφορικής και Υποστήριξης της Γερμανίας υπέγραψε συμφωνία με την Krauss-Maffei Wegmann (KMW) για την αναβάθμιση 104 αρμάτων μάχης Leopard 2Α4 που βρίσκονται σε αποθήκευση.

Τα άρματα θα αναβαθμιστούν στην έκδοση Leopard 2A7V (V: Verbessert – Αναβαθμισμένο). Πέρα από τα 104 άρματα, ο Γερμανικός Στρατός θα παραλάβει άλλα 32 που θα μετατραπούν σε γεφυροφόρα Leguan. Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα ανέλθει στα 760 εκ. Ευρώ.

Τα -Α7V θα είναι ανώτερων δυνατοτήτων στους τομείς της θωράκισης, του οπλισμού και των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αναβαθμισμένα Leopard 2A7V θα διαθέτουν:

  • αντιναρκική προστασία (η οποία θα μειώνει την απόσταση του σκάφους από το έδαφος),
  • γεννήτρια Steyr M12 20kW για παροχή ρεύματος όταν θα είναι κλειστός ο κινητήρας,
  • σύστημα μάχης IFIS,
  • αναβαθμισμένα θερμικά οπτικά πυροβολητή, Airbus Attica (χρησιμοποιούνται ήδη σε άλλες εκδόσεις των Leopard 2 του Καναδά και της Γερμανίας),
  • ενεργή θωράκιση CLARA (διατίθεται για τα TOMA Puma),
  • τηλεχειριζόμενο πυργίσκο Dynamit Nobel FLW 200+ (μπορεί να δεχθεί μέχρι και πυροβόλο Rh 202 των 20 χλστ., ενώ μελετάται η πιθανή εγκατάσταση Stinger και αντιαρματικών RGW-90)

Επίσης είναι πιθανή η εγκατάσταση συστήματος προστασίας MUSS, ενεργού προστασίας Diehl AVePS, και πυροβόλου Rheinmetall L55A1 των 130 χλστ. και με υψηλότερη πίεση (για αυξημένα βεληνεκή και διατρητική ικανότητα, αυξημένα κατά 20%).

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: