Φονικά ΜΕΑ από την τουρκική STM – Βίντεο

 

 

(Φωτ.: Youtube)

 

Στην ανάπτυξη φονικού μη επανδρωμένου αεροχήματος προχώρησε η τουρκική STM, μία από τις σημαντικές βιομηχανίες της γείτονος χώρας, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα των Milgem και της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου.

Το Alpagu, όπως ονομάζεται, είναι ένα σύστημα μιας χρήσης. Το αερόχημα εκτοξεύεται από φορητή βάση. Αμέσως μετά αναπτύσσει τις πτέρυγές του και ξεκινά την πτήση προς την ευρύτερη περιοχή του στόχου. Μέσω ραδιοζεύξης παρέχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο στην φορητή ταμπλέτα του χειριστή.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν το αερόχημα θα φέρει εκρηκτικά, ώστε να το μετατρέψει σε πυρομαχικό. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να το χρησιμοποιήσει για αποστολές αναγνώρισης κι επιτήρησης.

Το βεληνεκές του φτάνει τα πέντε χιλιόμετρα, η μέγιστη ταχύτητα τα 80 χ.α.ώ. και το μέγιστο ύψος πτήσης τα 400 μ. Το βάρος του είναι 3,7 κ. και οι διαστάσεις του εντός της βάσης εκτόξευσης είναι 12,5χ6,5 εκ. Η αυτονομία του είναι μόνο 10 λεπτά, οπότε γίνεται κατανοητό ότι η κύρια αποστολή του είναι να χρησιμοποιείται ως ιπτάμενο πυρομαχικό.

Αντίστοιχων δυνατοτήτων είναι και το quadcopter Kargu, της ίδιας εταιρείας. Ωστόσο, ως ελικόπτερο έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει τον στόχο με μεγαλύτερη ακρίβεια και να κινείται σε περιορισμένους χώρους, περιορίζοντας έτσι τις παράπλευρες απώλειες.

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: