Τουρκία: Προμήθεια τυφεκίων ΜΡΤ-55

 

 

(Φωτ.: ΜΚΕΚ)

 

Εκτός από την εισαγωγή σε υπηρεσία του Εθνικού Τυφεκίου Πεζικάριου ΜΡΤ-76, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν και την αντίστοιχη έκδοση σε διαμέτρημα 5,56 χλστ.

Όπως έγινε γνωστό στην έκθεση IDEF 2017, η ΜΚΕΚ έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις των τυφεκίων ΜΡΤ-55, τις οποίες θα ολοκληρώσει στα τέλη του 2018.

Το αυτόματο τυφέκιο είναι βάρους 3,3 κιλών και σχεδιαστικά είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο των 7,62 χλστ. Διατίθεται σε εκδόσεις με μακρυά και κοντή κάννη, και η ταχυβολία του φτάνει τα 850 φυσίγγια το λεπτό. Εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται ότι θα παραληφθεί κι από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουν παραδοθεί πάνω από 20.000 ΜΡΤ-76 στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Ακόμη, η εταιρεία προχωράει στην ανάπτυξη τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή και βαρέως τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή για καταστροφή υλικών, όλα για τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την ανάπτυξη του ΜΡΤ-76 ΜΚΕΚ βασίστηκε σχεδιαστικά στο τυφέκιο ΗΚ417. Ουδέν μεμπτό θα λέγαμε. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία που έλαβε από την άδεια παραγωγής των G-3/MG-3, ώστε να δημιουργήσει ένα δικό της προϊόν. Αντίστοιχα στην Ελλάδα οι αρμόδιοι ουδέποτε ανέπτυξαν την τεχνογνωσία που πλήρωσε αδρά ο ελληνικός λαός, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να εμφανίζεται σε εκθέσεις με το «παλαιό» G-3.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: