Βρετανική χρηματοδότηση για Airbus στο Ιράν ( ; )

 

Οι εγκαταστάσεις της Airbus Helicopters στην Βρετανία. Η τελευταία έχει θέσει την αεροδιαστημική της βιομηχανία ως βασικό πυλώνα της οικονομικής και τεχνολογικής της ανάπτυξης. (Φωτ.: Airbus UK)

 

 

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται το Ιράν με την Βρετανία, προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση για την αγορά πολιτικών αεροσκαφών της Airbus. Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Οδικών Αξόνων και Πολεοδομικής Ανάπτυξης, Ασγάρ Φακχρίε-Κασάν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι συζητήσεις διεξάγονται με την υπηρεσία UK Export Finance, που αποτελεί τον χρηματοδοτικό βραχίονα της υπηρεσίας εξαγωγών. Η χρηματοδότηση θα αφορά τα Airbus που θα κατασκευαστούν επί ευρωπαϊκού εδάφους. Πρόκειται για μια ευέλικτη προσέγγιση από την πλευρά της Βρετανίας, καθώς είναι ελάχιστοι οι φορείς που θα δεχόντουσαν να δώσουν ένα τόσο σημαντικό δάνειο στο Ιράν, λόγω του φόβου για συνέχιση ή αύξηση των κυρώσεων.

Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι το πως η Βρετανία μετά την ανακοίνωση του Brexit έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για περαιτέρω διείσδυση σε ξένες αγορές, προκειμένου να στηρίξει τη βιομηχανία της.

Διαχρονικά ευέλικτη η Βρετανία, σε αντίθεση με την τυφλή προσήλωση άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων στους στόχους τους, αυτοκαταστροφικούς ή μη, οργανώνει κινήσεις ακόμα και υψηλού ρίσκου, σε μια αγορά που Γάλλοι και Γερμανοί προσπαθούν να κυριαρχήσουν.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: