Συνεργασία BAE Systems – Ray Service στο TOMO CV90

 

 

(Φωτ.: BAE Systems – Hägglunds)

 

H ΒΑΕ Systems και η τσεχική Ray Service θα παραδώσουν κύρια απάρτια για το πρόγραμμα του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς όλμων Mjölner, έπειτα από σχετικό συμβόλαιο που έλαβαν από το Υπουργείο Άμυνας της Σουηδίας.

Η BAE Systems Hägglunds είναι η επικεφαλής του προγράμματος, βάσει του οποίου θα πρέπει να ανακατασκευάσει 40 συστήματα για τον Σουηδικό Στρατό. Με τη σειρά της η Ray Service είναι υπεργολάβος της πρώτης και θα παραδώσει τμήματα καλωδιώσεων.

Το σύστημα όλμου που θα εγκατασταθεί είναι το Mjölner 120 χλστ., που στη μυθολογία των βορείων γερμανικών-σκανδιναβικών φυλών είναι το σφυρί του θεού Θωρ. Ο όλμος κατασκευής της BAE Systems Hägglunds θα εγκατασταθεί από την ίδια την εταιρεία στο πλαίσιο σύμβασης ύψους 68 εκατομμυρίων Δολλαρίων.

Ο Σουηδικός Στρατός διαθέτει συνολικά άνω των 500 ΤΟΜΑ CV90. Εξ αυτών, 262 πρόκειται να αναβαθμιστούν στους τομείς της επιβιωσιμότητας, του πύργου και των ηλεκτρονικών συστημάτων. Βάσει του σχεδιασμού αυτού, 40 θα αποκτήσουν τα συστήματα όλμων Mjölner με την παράδοση των πρώτων να υπολογίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η συνεργασία της πολυεθνικής εταιρείας με την τσεχική γίνεται στο πλαίσιο της προώθησης του CV90 ως επιλογή για τον Τσεχικό Στρατό. Ο τελευταίος έχει πρόγραμμα αντικατάστασης των BMP-2.

Εκτός της Ray Service, η BAE Systems υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την VOP CZ (μια από τις σημαντικότερες αμυντικές βιομηχανίες) σε περίπτωση επιλογής του CV90. Σε συνέχεια αυτής, υπογράφηκε και η συμφωνία για την παροχή τμημάτων του οχήματος παντοδαπού εδάφους BvS10.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: