Γαλλία: Πρώτες παραγγελίες του προγράμματος Scorpion

 

 

Μοντέλο του τεθωρακισμένου οχήματος αναγνώρισης και μάχης Jaguar.

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας έθεσε τις πρώτες παραγγελίες στο πλαίσιο του προγράμματος Scorpion, το οποίο αφορά την αναβάθμιση μέσα στα επόμενα 40 χρόνια περίπου, όλων των ειδών οχημάτων που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Μέσω της DGA (Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών) παραγγέλθηκαν στις εταιρείες Nexter Systems, Renault Trucks Defense και Thales, τα πρώτα 319 τεθωρακισμένα οχήματα Griffon και 20 Jaguar. Η παραγγελία γίνεται σε συνάρτηση και με τον προγραμματισμό αμυντικών δαπανών και προμηθειών, και προβλέπει την παράδοση του πρώτου Griffon το 2018 και του πρώτου Jaguar το 2020.

 

Μοντέλου του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Griffon. Αν και πρόκειται να αντικαταστήσει τα Renault VAB, εντούτοις σχεδιαστικά ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση.

 

To Griffon θα αντικαταστήσει τα τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα VAB. Θα κατασκευαστεί σε διάφορες εκδόσεις, όπως μεταφοράς προσωπικού, διοίκησης, παρατηρητών πυροβολικού, μεταφοράς τραυματιών κτλ. Είναι όχημα τύπου 6×6 και βάρους 25 τόνων. Στον οπλισμό του περιλαμβάνεται πυργίσκος ελαφρού οπλισμού και θυρίδες οροφής για το μεταφερόμενο προσωπικό.

Τα Jaguar είναι τροχοφόρα (6×6) τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης και μάχης, με βάρος 25 τόνων επίσης. Με την είσοδό τους σε υπηρεσία θα αντικατασταθούν τα AMX10RC, τα Sagaie και τα VAB που φέρουν αντιαρματικούς πυραύλους HOT. Ο οπλισμός τους θα περιλαμβάνει πυροβόλο 40 χλστ, αντιαρματικούς πυραύλους ΜΜΡ και τηλεχειριζόμενο πυργίσκο ελαφρού οπλισμού.

Στο σύνολό του το πρόγραμμα Scorpion προβλέπει την παραλαβή 1.668 Griffon και 248 Jaguar.

 

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: