Φινλανδία: Έναρξη προγράμματος νέων κορβετών

 

 

(Φωτ.: Φινλανδικό Υπουργείο Άμυνας)

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας υπέγραψε συμφωνία με την Rauma Marine Construction (RMC) για την σχεδίαση τεσσάρων κορβετών στο πλαίσιο του προγράμματος Squadron 2020. Η συμφωνία ύψους 7,5 εκ. Ευρώ αποτελεί το επιστέγασμα του μνημονίου κατανόησης μεταξύ του υπουργείου και της εταιρείας που υπογράφηκε το 2016.

Η συμφωνία προβλέπει την περαιτέρω εξειδίκευση των χαρακτηριστικών των πλοίων και ανάπτυξη του βασικού σχεδίου. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, κάποια στιγμή εντός του επόμενου έτους, θα υπογραφεί η συμφωνία έναρξης των ναυπηγήσεων, ώστε το πρώτο σκάφος να παραδοθεί το 2021. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 1,2 δισ. Ευρώ.

Τα σκάφη θα δίνουν έμφαση στις επιχειρήσεις επιφανείας, ναρκαλιείας και ανθυποβρυχιακού πολέμου. Θα διαθέτουν ενισχυμένα συστήματα Διοίκησης κι Ελέγχου και δυνατότητα παραμονής για εκτεταμένα χρονικά διαστήματα στην εκάστοτε περιοχή των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Με την είσοδο των νέων σκαφών θα αποσυρθούν τέσσερα ΤΠΚ και τρία ναρκαλιευτικά.

Επίσης για το ίδιο πρόγραμμα, στις αρχές του μήνα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τριών εταιρειών που περνούν στην τελική φάση επιλογής των συστημάτων μάχης των πλοίων. Οι εταιρείες είναι η Saab, η Lockheed Martin Canada και η Atlas Elektronik.

 

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: