Τουρκία: Έτοιμη για νέα εισβολή στην Συρία

 

 

(Φωτ.: Τουρκικός Στρατός)

 

Μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών παρατηρείται εντός του τουρκικού εδάφους και κοντά στο πέρασμα Ακτσάκαλε (Ταλ Άμπιαντ για τους Σύρους) που αποτελεί την πύλη εισόδου στην Συρία. Δυνάμεις του 7ου Σώματος Στρατού, που εδρεύει στο Ντιγιάρμπακιρ, καθώς προετοιμάζονται για νέα εισβολή μέσα στις επόμενες μέρες, προκειμένου να εκδιωχθούν οι δυνάμεις των Κούρδων και να καταληφθούν από δυνάμεις αντικαθεστωτικών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η Τουρκία δεν αρκέστηκε μόνο στις προσβολές με αεροσκάφη και πυροβολικό των προηγούμενων ημερών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ και της Ρωσίας, αλλά ετοιμάζει και χερσαίες επιχειρήσεις. Τις τελευταίες ημέρες, ο Τουρκικός Στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν δεχθεί 13 επιθέσεις από Κούρδους αντάρτες και τον Συριακό Στρατό.

Σύμφωνα με Συριακά και Κουρδικά Μέσα Ενημέρωσης, οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν και κατέστρεψαν σταθμό ραντάρ του Τουρκικού Στρατού κι ένα άρμα, ενώ ο Συριακός Στρατός κατέστρεψε τέσσερα τουρκικά άρματα, επίσης εντός του τουρκικού εδάφους, με βολές αντιαρματικών πυραύλων.

Όπως προαναφέρθηκε, η Τουρκία θα έχει στο πλευρό της φιλοτουρκικές δυνάμεις, αποτελούμενες από διάφορες… αντικαθεστωτικές ομάδες Σύρων και μη, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Τζαραμπλούς (Συρία). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις αυτές θα παρακάμψουν το Κομπανί περνώντας μέσα από το τουρκικό έδαφος και θα επιτεθούν στην κουρδική πόλη Ταλ Άμπιαντ.

Επίσης, οι δυνάμεις αυτές που θα χρησιμοποιηθούν για την εξασφάλιση και κατοχή της κουρδικής πόλης εφόσον εκδιωχθούν οι Κούρδοι. Ήδη έχει εντοπιστεί η συγκέντρωση των οχημάτων που μεταφέρουν τους παραστρατιωτικούς από την Τζαραμπλούς στην Τουρκία.

Η νέα τουρκική εισβολή προκαλεί περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη βόρεια Συρία, την στιγμή που καταβάλλεται σκληρή προσπάθεια για την εκδίωξη των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. Ταυτόχρονα ανατρέπεται ο σχεδιασμός τόσο της Ρωσίας, όσο και των ΗΠΑ, που θεώρησαν τις τουρκικές επιθέσεις ως πρόβλημα για τις επιχειρήσεις και την ασφάλεια των φίλιων δυνάμεων. Το αποτέλεσμα της αναμενόμενης μάχης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, για να διαπιστωθεί το ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όσο κι η δυνατότητα του Τουρκικού Στρατού να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: