Βύθιση ρωσικού πολεμικού στην Μαύρη Θάλασσα

 

Ανανέωση 18:15 – Το πλοίο συλλογής πληροφοριών Liman του Ρωσικού Στόλου, που νωρίτερα συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο κοντά στη βόρεια είσοδο των Στενών του Βοσπόρου, βυθίστηκε τελικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλο το πλήρωμα (78 άτομα) είναι ασφαλές, σύμφωνα με πληροφορίες της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Τα αίτια μέχρι στιγμής είναι άγνωστα, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Το πολεμικό πλοίο είχε καθελκυσθεί το 1970 και αποτελούσε κάποτε μέρος του Βόρειου Στόλου της ΕΣΣΔ, ενώ το 1974 εντάχθηκε στον Στόλο Μαύρης Θάλασσας. Η βάση του ήταν στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, που καταλήφθηκε από την Ουκρανία το 2014. Το πλοίο εκτελούσε συχνά ταξίδια από και προς τη βάση Ταρτούς στην Συρία.

__________

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι, αναγνωριστικό πλοίο του Ρωσικού Στόλου συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο που μετέφερε ζώα. Το συμβάν έγινε στην Μαύρη Θάλασσα, 25 ν.μ. βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 45 Ρώσοι ναύτες, ενώ άλλοι 15 αγνοούνται, με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να αναφέρει αντίθετα ότι όλοι είναι καλά και προσπαθούν να σώσουν το πλοίο. Το ρωσικό σκάφος υπέστη ρήγμα και κινδυνεύει με βύθιση.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: