Τουρκικά Type 214 για την Ινδονησία (;)

 

 

 

Σε συνεχή επαφή βρίσκεται η Τουρκία προκειμένου να πετύχει την πώληση υποβρυχίων Type 214 στην Ινδονησία. Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή φέρεται να γίνεται από κοινού με την γερμανική ΤΚΜS που είναι η εταιρεία που πρέπει να δώσει την άδεια για την κατασκευή τους από τα τουρκικά ναυπηγεία.

Όπως αναφέρεται και σε άρθρο της IHS Jane’s, αξιωματούχοι της Ινδονησίας θα συναντηθούν με στελέχη της Golcük Shipyard και της ThyssenKrupp Marine Systems, κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEF 2017 που λαμβάνει χώρα στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο μήνα.

Επίσης, προβλέπεται να γίνει και ξενάγηση στα τουρκικά ναυπηγεία προκειμένου να δουν από κοντά τη διαδικασία ναυπήγησης του πρώτου τουρκικού Type 214 κλάσης Reis.

Αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει από την πλευρά των Νοτιοκορεατών, που όπως φαίνεται δεν καρποφόρησε. Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε παρά να μη διερωτηθούμε για το ποιες είναι προσπάθειες τις Ελληνικής Κυβέρνησης και των ναυπηγείων, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν για στρατιωτική χρήση, ώστε να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιδιώξουν πωλήσεις. Ερωτηματικά προκαλεί και η φερόμενη συναίνεση των Γερμανών να προχωρήσουν σε συμπαραγωγή τους στην Τουρκία, την στιγμή που έχουν παγώσει αμυντικά προγράμματα λόγω της τουρκικής επιθετικής συμπεριφοράς σε διμερές και πανευρώπαϊκό επίπεδο.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: