Ρωσικά όπλα στους Ταλιμπάν (;)

 

 

 

Στην Καμπούλ έφτασε την Δευτέρα ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάττις, προκειμένου να στηρίξει την Αφγανική Κυβέρνηση που βρίσκεται υπό συνεχή πίεση από τους Ταλιμπάν.

Την περασμένη Παρασκευή οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε βάση του Αφγανικού Στρατού, σκοτώνοντας 140 άτομα. Το γεγονός προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για τις ικανότητες των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της χώρας, Ασράφ Γάνι, να αλλάξει τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Στρατού.

Αίσθηση προκάλεσαν για μια ακόμα φορά οι πληροφορίες ότι οι Ταλιμπάν εφοδιάζονται με εξοπλισμό που προέρχεται από την Ρωσική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων Αφγανιστάν, υπάρχουν συνεχώς πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι Ρώσοι στέλνουν συνεχώς οπλισμό στους Ταλιμπάν.

Ο Τζέιμς Μάττις από την πλευρά του τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στη σύγκρουση με τους Ταλιμπάν και πως αν οι τελευταίοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία. Διαφορετικά, το 2017 θα είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τις Αφγανικές δυνάμεις και όσες τους υποστηρίζουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: