ΗΠΑ: Δοκιμή των οχημάτων Hunter και Killer

 

 

(Φωτ.: Αμερικανικός Στρατός)

 

Στην ανάπτυξη δύο νέων οχημάτων προχωράει ο Αμερικανικός Στρατός. Πρόκειται για το όχημα Hunter και το όχημα Killer τα οποία δοκίμασε κατά τη διάρκεια της ειδικού τύπου άσκησης “2017 Maneuver Fires Integrated Experiment (MFIX).

Πρόκειται για δύο οχήματα «μπάγκυ» που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα αλλά φέρουν διαφορετικό εξοπλισμό. Στόχος είναι τα οχήματα αυτά να αποτελέσουν πλατφόρμες για τις δυνάμεις των προωθημένων παρατηρητών και να αλληεπικαλυφθούν στις αποστολές που θα αναλάβουν.

Ως πλατφόρμες έχουν σπονδυλωτή σχεδίαση, γεγονός που τους επιτρέπει να λάβουν τμήματα από άλλα οχήματα και να τα τοποθετήσουν επάνω τους. Τα οχήματα αυτά είναι ιδανικά για χρήση από ελαφρές και αερομεταφερόμενες δυνάμεις. Μπορούν να αναπτυχθούν είτε με ρίψη με αλεξίπτωτα ή να μεταφερθούν από ελικόπτερα.

Το όχημα Hunter θα μπορεί να καλεί πυρά με ακρίβεια και αυτοματοποιημένο τρόπο, με τους προωθημένους παρατηρητές της Αεροπορίας να διαθέτουν όλα τα συστήματα τηλεπικοινωνιών επάνω στα οχήματα, ώστε να επικοινωνούν απρόσκοπτα με τις αεροπορικές πλατφόρμες. Αντίστοιχες θα είναι και οι δυνατότητες για τους παρατηρητές ναυτικών πυρών.

Από την άλλη πλευρά, το Killer θα μπορεί να εκτελεί αποστολές στον κυβερνοχώρο και στο διαστημικό φάσμα.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Αμερικανικού Στρατού, ο σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί πως μπορεί να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία κλήσης πυρών με την χρήση λογισμικού. Απώτερος στόχος είναι να μειωθεί ο φόρτος εργασίας των παρατηρητών, ώστε να επικεντρωθούν αποκλειστικά στον πυρήνα της εργασίας τους, χωρίς να επιβαρύνονται με παράπλευρες εργασίες.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: